2LAX9 - Resumé


Så. 2009. Hur skall det sammanfattas? Tänk tillbaka.

Jorden har tagit ett par steg till mot klimathot och global katastrof, ingen orkar bry sig om alla västbanksmord och skit på tv längre, finanskrisen ställde till med världskallabalik och maximal arbetslöshet, vi har varit rädda, folk har dött och vi har köat för att få spruta i oss en sjukdom med grisnamn, Sverige gjorde det ännu svårare för 18-åringar att ta körkort, Michael Jacksson kolade och världen grät och Lady Gaga tog sig till världsscenen i sjuka kläder och ett riktigt knassound.

Känns som att man behöver vara ultra-optimist för att inte skriva en negativ resumé.


Men förutom allt den skiten så måste man ju tänka tillbaka på året och upptäcka att Sverige har varit störst i världen i år. Vi har varit omtalade i världen iår!

HELA världen har haft medlidande och pratat om Tigerns svenska Elin.
Zlatan Ibrahimovich
har varit med i den enda klubb genom tiderna som tagit 6 titlar samma år och han har dessutom varit stekhet, avgjort världens största klubbmatch och varit ett världsdisskussionsämne.
Robin Söderling har gått från hyfsat i skuggorna till den absoluta världstoppen under året med en briljant tennis och har återigen satt Sverige på tenniskartan mycket genom att pissa på grusspecialisten Nadal två gånger.
Vi har haft vår Fuglesang.
Saab
har varit mer omtalat än någonsin.
När t.om. en IDOL-Agnes gör Hollywoodprylar så är vi med.

Annars har ju 2009 varit ett roligt år personligen.

Första året med FC Gute har varit väldigt roligt, väldigt intressant och väldigt lärorikt. Jag hade inte för 1-1½ år sedan kunnat sett framför mig att jag skulle spela i Gute i år. Ännu mindre att jag skulle göra 5 matcher från start och ett antal på bänken. Skall bli väldigt kul att fortsätta in i 2010.

Trots mycket jobb och mycket fotboll så har jag ändå hunnit med att nörda till mig ordentligt. I våras främst en Premier Leauge-nörd men nu senare har jag lyckats med att bli fotonörd och tv/tv-spelsnörd. Fick även vara med Linn och gänget på min första "spelning" på en mässa även om det kanske inte berättigar mig till titeln musiknörd.

Rent socialt har vi byggt upp vår lägenhet lite mer, känns extremt hemtrevligt just nu. Man har tyvärr blivit av med sina två vapendragare som flyttat iväg men Annie och Jocke är tillbaka och nu är det ett stort gäng av främst Linns (nu mina) kompusar som är kvar på Gotland. Nästa: Nyårsafton! Annars har årets stora lilla kille varit Kalle som charmat hela Linns släkt (och mig). Han har dem i ett järngrepp med sin lilla mysiga stil.



Sen har jag ju också rest en hel del, främst kanonresan till Guatemala på yriga äventyr i ett sjukt fint land men också till Åland med Island Games som var sjukt kul och skidresan till Vemdalen i våras som var väldigt uppiggande! Halmstad får också räknas som en äventyrsresa på gott och ont. 

Hoppas på lika mycket 2010 och det ser ju ljust ut med en resa bokad nu den 9:onde till Berlin. Inte Las Vegas men dock.



ÅRETS

Svenska artist.
För oss som saknat Snook och inte nöjer oss med att lyssna på typ Petter så är Lorentz och M. Sakarias årets skönaste gäng. Inte samma sound som Snook men det finns lite feeling där inne i musiken. Plattan är väldigt bra!

Familj.
Lämböte-famlijen, den var kung!

Comeback.
Playa del sol kom tillbaka! Markus Näslunds comeback tillsammans med Foppa var också grym att se, har inte spelat på nära ett år och glider in och dominerar elitserien och tar Modo från sista plats till slutspelsplats.

Idrottsögonblick.
Min första hockeymatch. Ett utsålt Kinnarps Arena. ett HV71 som körde över Färjestad. Ett vilt jätteslagsmål. Lyckades pricka årets match tillsammans med ett riktigt skönt gäng.



Mode/Samtalsämne.
Svårt att komma på något att prata om på höstens middagar? Bara att fråga om dem tagit sprutan och vilka hemska biverkningar dem fick och sen är snacket igång. Alla vill ha den men ingen vill ha den, alla kan få den men ingen kan få den, alla mår dåligt har feber och ont i armarna. Årets julklapp - influensasprutan.

Bio.
Stig Larssons triologi har ju fått miljoner svenskar att sätta sig i mörkret (mig 2 gånger) och skall nu tom. lanseras i Hollywood. Grym action/spänning/svensk thriller.

Hajp.
Barcelona. Alla svenskar skall dit för att kolla på världens just nu kändaste svensk. Intresset för Barcelonas matcher blev sjuk i Sverige och med tanke på att vi har den bästa svenska spelaren i världens bästa fotbollslag där nästan bara spanjorer får vara med så är det ju inte så konstigt.

2LAX9.
Svårt att komma ifrån det även om man vill. AIK tog SM-guld vilket inte händer varje år och Tjärna (trötjänaren) fick avgöra med sista målet. Efter matchen låter Mutumba visa sin tatuering som han gjorde dagen innan där det stod något med "Sm-guld, 2LAX9". Sjuk historia som man lär komma ihåg.

Program.
Ullared? Sjukt mycket gratisreklam för Boris. T.o.m. jag kollade in ett par avsnitt fastän jag tycker att "Färjan", "Sos Gute" och de andra arbetsplatserna suger.

Wierd.
Kanske taskigt men vi röstade fram en norsk liten halvfjollig fiolspelande kille i lustig frisyr och roliga ögon till vinnare i Eurovision Song Contest. Vad kommer nästa år? Kommer jag ens att orka se nästa år?

STÖRSTA!
Det går inte att komma ifrån att 2009 kommer att gå till mitt livs histora främst för en resa. Det här kommer man att tala om länge... ända tills vi åker tillbaka!



Snyggaste.
Gotlandsfärjorna krockar. Hur lyckas man? Kaos var ordet.

Nya på Gotland.
Etage på Öster. Känns som att Janne har hittat på något bra!


I övrigt har världens äldsta person "Maria de Jesus" dött i år 115 år gammal och Samoa har i år BYTT till vänstertrafik. Hur kan man komma på att man skall göra det??? Tänk om vi helt plötsligt nästa år kommer på att vi skall byta till vänstertrafik, vilket kaos det skulle bli!

Just det... eh...

Gott nytt år! Håll inte i era Crackeli´n balls för länge efter att ni tänt på dem!


BR - Resumé

Min Blu-ray-oskuld är numera historia, då kvällen bjöd på lånande av Hampus sällskap vilket inkluderade hans PS3 och därtill Linn och den lille fettbonzfetishskadade Zeema.

Vad väljer man för film om det är 2009?

Ja, "Inglourious Basterds" såklart. Lysande, genialt Tarantino, underbart sköna actionscener varvas med roliga tempofattiga scener, en överdriven men rolig Brad Pitt och en och annan bara skum scen. Oscarsvibbar!

Visst var bilden fräck också. Gräset. Håret. Skägget. Den där härliga känslan av att verkligen vara där när han ristar in ett hakkors i pannan på Hans på slutet och blodet flyter ut. Blu-Ray får 5/5 hattifnattar.



Alla vägar bär till Jönköping

Mitt playstation är i Jönköping.

VAD I ... GÖR DET I JÖNKÖPING?

I Jönköping har jag varit. Typ nyss.

Jönköping är en fin stad. När det är hockey i af.

Hoppas inte han stannar.

Tanken har slagit mig att jag kanske inte kommer att fira nyår, jag kanske sitter limmad, jag kanske inte kommer loss, jag kanske är fast, jag kanske kommer nörda bort hela nyår....

Eller så kommer mousse med jalapeños, HH, lyx-pizza, crackeli´n balls och Linn i hennes nya snygga klänning att dra mig ut till Linde för årtiondets party.


Händelser
2009-12-28 17:05 Jönköping Sorterad
2009-12-28 08:54 Posten Elektronisk förhandsinformation mottagen


KOM IGEN!!!


Matematiskt överansträngd.

SKADAD.

Våldtagen mentalt av det kapitalistiska påfundet: "inventeringsdag".

Har lagt mig på soffan nu men när jag blundar ser jag bara siffror.
Matematiskt överansträngd.
Att året runt ha en kassa som säger till en vad man skall göra, vad det kostar och vilken växel som skall ges gör att hjärnan säckar ihop och ens inflödestollerans av siffror sänks något enormt. Sen kommer denna 10-timmars dag då alla årets missade siffror mals ner som i en köttfärs och trycks in genom pannbenet i ett enormt flöde för att tillslut rinna ut genom öronen. Ljusbrun halvlös färs som sakta rinner ut genom öronen... det låter inte så jättemysigt eller hur?

Det är inte det värsta att göra själva räknandet på varor. Men att sedan sätta sig med en bunt papper och bara räkna, räkna, räkna, det är mustigt. 

 234*22,5:-, 56:-, har han skrivit en 2:a?, 33 st, 445st, 2st, låsspray, mjölkchoklad, bananer och dasspapper.

Men nu är det klart. Nu återstår bara några timmars flashbacks, huvudvärk och soffliggande, sen är det hela 365 dagar tills nästa gång.

Mellandagsfotboll

ÄLSKA MELLANDAGARNA!

Att kunna se högklassig Premier Leauge-fotboll hela vardagarna är guld.

Chelsea - Fulham.
Derby.
Fulham har gjort 0-1.
Terry har sytts live på plan med några stygn.
Drogba och Pantsill skall snart slåss.
Fulham har ställt en målvakt som aldrig spelat PL förut i mål och han äger.
Allt detta en måndag klockan 16.

Men vad svårt med alla inställningar på bilden, svårt att hitta någon klok inställning...

Prisutdelning.

Årets priser gick i "reflextema" och tredjepriset som hämtades ut av Anna var en vacker och betydelsefull medalj med "Nicke Nyfiken-reflex". Andra plats gav en signerad banan målad av Hampus Hägg inlindad i reflexband (Självklart en medalj till också).

Men första plats gav förutom en egen medalj också ett vandringspris. Grattis igen Linn!


(naturligtvis med en rebus på)




Hampus Del 2/2










Elektroniktarmen knep. Varning för ironi!

Det kändes redan förra veckan. Lön och mellandagsrea. Vill ha. Vill ha.

Jag var lite sugen på ett Xbox 360 men blev övertalad av Hampus att köpa ett Playstation 3 istället och det lät faktiskt lite vettigare så det skall jag ha. "Hooooonom ska vi ha"!

Dock ville Linn ha en tv. Suck.

Jag sa neeeej, vi behöver ingen, vi har ju vår gamla fina som funkar jättebra, men hon bara öste på med argument.

1. Den gamla drar 300 gånger mer ström.
2. Den gamla kan börja brinna när som helst.
3. Den gamla är inte ens vår!
4. Du kan koppla in dator, PS3 och Blueray i den nya med full HD.
5. Den nya är en Sony Bravia och kan samköras med boxer och PS3 så att du bara behöver 1 fjärrkontroll och den går att koppla ihop med trådlöst nätverk.

Linn är ju så söt när hon verkligen vill ha något, så sim-sala-bim!



Muuuuuums. Sitter som ett smäck i vår tv-möbel. 102 centimeter öppning och 99 centimeter tv. Nu skall jag se öppningsmatchen i JVM klockan tjugohundra. TACK LINN!

ANNUAL REEBUZZTEJVLINGEN 2009 AWARDS

DÅSÅ GOTT FOLK.




Efter en hård kamp in på mållinjen så hamnade Linn på toppen av berget då hennes lojale vän Anna såg till att slå Gustav i den sista omgången och därmed inte bara säkra Linn som nummer 1 utan också säkra sin tredjeplats.

Eftersom priset inte har lämnat fabrik så skjuts själva prisutdelningen ut till i morgon.

IT´S OVER!

Dagens svar var ”F-under-(r)ing” = "Fundering".

Gustav hade chansen eftersom Linn väntade länge med att komma på svaret och Gustav var först ut att gissa, men tyvärr fel. När Gustav sen kastade in rätt svar hade Anna redan hunnit före och räddat Linn från andraplatsen.

Alltså. Grattis Linn (prisutdelningsinlägg i morgon!).

Anna 24p
Gustav 12p
Sanna 6p
Therese, Team Kalle och Linn 3p

SLUTTABELL 24/24:

1. Linn 121p (2+3+7+9+(2)+12+(3)+(3)+(3)+(4)+(4)+18+19+(2)+(2)+(2)+23+(3))
2. Gustav 111p (1+4+6+(4)+10+(5)+(3)+14+(3)+16+17+(2)+(2)+(10)+(2)+(12))
3. Anna 78p (5+8+(2)+(6)+(3)+(3)+(9)+(2)+(10)+(2)+(2)+(2)+24)
4. Evelina 43p ((2)+15+(2)+(2)+22)
5. Kalle med familj 43p ((2)+11+(3)+(3)+(2)+(2)+(4)+(2)+(11)+(3))
6. Hoffis 31p ((3)+(3)+21+(2)+(2))
7. AnnieJocke 26p ((8)+(4)+(2)+(5)+(2)+(5))
8. Källu 25p (13+(3)+(2)+(2)+5)
9. Sanna 25p ((5)+(3)+(2)+(2)+(5)+(2)+(6))
10. Ela 24p ((2)+20+(2))
11. Z 22p ((3)+(3)+(3)+(2)+(2)+(9))
12. Pierre 16p ((2)+(7)+(7))
13. Ulf 13p ((2)+(11))
14. Champot 13p ((2)+(3)+(2)+(2)+(2)+(2))
15. Anton M 11p ((3)+(6)+(2))
16. Emma 8p ((8))
17. Hanna 7p ((2)+(3)+(2))
18. Malin 5p ((3)+(2))
19. Therese 3p ((3))
20. Mr X 2p ((2))
--. Arvidsson 2p ((2))
--. Mea 2p ((2))
--. Mamma 2p ((2))
--. Tobbe 2p ((2))

24 december

Dagens rebus avslöjas klockan "efter gröten", alltså kanske ganska snart men kanske lite senare. Därmed kommer vinnaren att utses inom kort. Fram tills dess är alla svar välkomna. God Jul.


Total känsla av uppgivenhet.

Totalt uppgivet.

Som när du tillslut bestämt dig för att köpa den där dyra elektronikprylen som är nedsatt och så är den slutsåld.
Som första året när tomten inte kommer.
Som när du är aphungrig, inget är öppet och du upptäcker att kylen är tom.
Som när du upptäcker att Robin Hood har "tagit allt mitt guuuuuld".
Som om SVT lägger ner Kalle Anka och köper in Anna Anka.
Som Susanna Kallur när hon klipper första häcken i OS-finalen och faller till marken.
Som för Foppa när han missar guldet 1994.
Som för Foppa när han skadar foten, igen.

Onsdagmorgon, 08:57.

Bilen har fått stått i garaget, har äntligen orkat fixa besiktningstid, vi har kollat alla lampor och bälten och småkrafs, kört runt 10 minuter och bromsat, stått på tomgång 5 minuter. Allt är riggat.

Då. Fantastico!!

Fläkten går igång och ur motorutrymmet på vår Nissan Micra K10 så bolmar det rök som av vatten och glycol. Kylarslangen har hamnat emot fläkten som brännt hål på slangen och vattnet står som en stråle ut över motorn vilket resulterar i att micran mer liknar ett ånglok, ett överarbetat ånglok. Jag blir iskall inombords.

Total uppgivenhet.

Gått upp i ottan, varit pedantiskt, ska satsa 300 spänn, och så har man förlorat innan man ens kommit in. Jag hinner precis ut, kliva in i vattenröken och lyfta upp huven när den stora tavlan visar: "NYY121 in i port B." Piiiiinsamt.

Men.

Som när du hittar den där prylen ännu lite billigare.
Som när småkronorna äntligen slår Kanada i mellandagarna.
Som när Foppa går på isen för 32:a comebacken och tar sitt SM-guld?
Som när du slipper jobba på nyår.

Två härligt morgonpigga gubbar i den där smaklösa grön/blåa overallen med färgglada oranga och röda trekanter, bara ignorerar att bilen ser ut att sjunga på sista versen utan kör på standardrutinen med lysen, bromsar, avgaser och underredet.

Blankt papper. Plötsligt händer det.



Vinter.

Lyckades få den här bilden innanför norra muren, en koltrast som smaskar bär...


23 december


13:21. Antalet ord är av mindre vikt i den här rebusen bara det är korrekt formulerat, två händelser.
Min version har 7 ord, men det skulle kunna gå med 8..

15:21. Fortfarande inget rätt svar. Klurigt. Ett tips är att det är något fyndigt och det är två ord som är viktiga.

16:38. Tipset är att tänka på djuren...

19:26. Vi har en del rätta svar faktiskt men vår ledare har fortfarande problem och det leder oss in på följdfråga... HUR TYCKER NI ATT MORGONDAGENS BATALJ OM FÖRSTAPLATSEN SKALL AVGÖRAS??? Linn och Gustav ser ut att slåss om titeln och det enda rätta vore att tidsbestämma rebusen eller?



22 december


21 december - En dag.


Arbetsskadad.

Har stängt Fre, Lör och Sön. Så när väckarklockan ringde i morse så sträckte jag mig, tryckte på svaraknappen och sa "Shell Söderväg, det är Kristian"...

En sillgrissla gråter så sällan...

I fredags tog jag med mig Hampus "Big Bald Fuck" Hägg ut i snön.
Han fick plömsa runt.
Han fick äta pepparkakor.
Han fick blöta fötter.

Nu presenterar jag en del av resultatet, Hampus Hägg som ni aldrig förr har sett honom framtonas på denna blogg; normal!














Varning smygreklam!

Vet ni inte vad ni skall ge till svärmor i julklapp?
Inte din kusin heller?
Inte din brorsas kompis morsas brorsas svåger heller?

Ge då bort trisslotter!

OCH KÖP DEM AV MIG!

Jag har 10 jultrisspaket att bli av med så tveka inte att ringa eller smsa för annars får random olyckligt lottade släktingar dem av mig eller så kommer jag att tända eld på dem oskrapade på årtiondets sista nyårsfest i Isome, Väte, bara för att där kommer allt möjligt sjukt och osmart att kunna hända om bara 11 dagar...

20 december - Ett ord.

Den här rebusen kommer att bedömmas hårt, bara ett svar är riktigt!

19 december


18 december - En person och en plats


17 december


Ein wunch für Der Führer

Hallo Der Führer!

Ich Heiße Kristian und ich komme zu Deutchland zwichen neunte und zwölfte januar. Ich habt deutch für drei jahre im der schule studiert, aber ich bin nicht so gut. Ich habe velleich alles oral vergessen. So können Sie mir helfen fürer, velleicht senden mir en kleinen pakete mit deutchelehrnen zu mein kopf für Weinachtepakete. Vielen Dank im Voraus. Ich habe ein gedicht über unsere Reise geschreiben aber es ist auf Schwedisch. Sie können es übersetzen in Google Translate.
/Der junge Kristian



Linn den tossan hon är ju så rar och fin,
nu har hon oss köpt en resa till Berlin.
Ryanair hade sin superrea fram till klockan 24,
så Linn ringde upp klockan 23 och om Berlin yra.

Packa bara strumpor och kalsonger och ta inte med din page,
för vi får inte ta med något mer än ett vanligt handbagage.

Ge oss ü, Sch, ß och ett äkta tyskt bröl,
Ge oss Strudel, Bratwurst och sjukt billig öl.
Vi skall bara på Rammstein, Wagner och Bach höra,
Merca, BMW, Opel, Porche, Audi och Wolksvagen,
På autobahn vågar jag fan inte köra.

Tåga in i östberlin och kolla på sönderbombad kultur,
(Kaiser) Wilhelm-Gedächtniskirche och en trasig mur.'

Detta var ungefär allt jag orkade komma på,
Vad mer kan man göra i Berlin då?

Auf Wiedersehn



16 december


Awsome.

Rusningstid. Kolsvart. Massor av bilar. Konstiga filer och trafikljus. Jag är nära att preja en polisbil när jag tänkte byta fil när linjen redan blivit heldragen och kastar mig tillbaka i min fil. Jag kör efter en buss. Vi hamnar mitt i Halmstad Centrum på en gågata rakt över torget där bara bussar är tillåtna. Vi puttrar fram bakom bussarna. Folk skrattar.

Vi borde kanske ha insett där och då, "här skall vi inte vara", och åkt någon annanstans. Men vi stannade och såhär i efterhand ångrar jag inte det en sekund.

Halmstad som stad var botten.. upp.. aj men seriöst det var väl ingen rolig stad, men Hampus, Jocke, Martin och sådanna lirare som Hallin, Wille och John gjorde det niiice.



HELGENS;

Har skivan hakat upp sig?
Hampus lille kamrat John var övertygad om att Gotland var en myt och att alla blev drogade på Gotlandsbåten och hamnade på en ö i baltikum eller Vättern. När han var på bakvända kanelen på lördagen var detta allt han sa, och det gick inte att få fram en kommentar för man fick bara till svar: "Gotland är en myt".

Nära döden.
Mjölby var trist, grått och svårhittat. Vi fick vår sibyllamat vilket var tur, för annars hade vi nog hoppat i ån.

Dricka
Blir utan tvekan Hampus "3-setare", en shot tequila, en shot vatten och en shot vodka. Det Hampus inte förstod var att det var Tequila i alla eftersom jag och Jocke var nyktra och då spelar man den fulle ett spratt. Hampus blev dock överlycklig eftersom han bestämt hävdade att han lyckades ta dem i rätt ordning (alltså vattnet sist).

Jag tar över.
Får Jocke Lunk som valde att efter påtryckningar gå fram till trubaduren på Kåren och be att få köra. Inte köra som i köra bil utan köra som i köra sång. Det gick kalas och även om han sjöng falskt så hade nog ingen märkt det ändå...

"Här skall jag inte va!"
Blir delad plats. Först och främst Jockes känslor när vi trycks in i en 26 kvadrats studentkägenhet med 25 personer, som alla skriker, sjunger, halsar och kastar "lambo" på varann. Samtidigt är vårt intåg i Halmstad Centrum á la rusningstid en klassiker.

Huvudattraktion i Halmstad
Trade Center. Wooouuuhooo, världens häftigaste torn var också ett torn som man hade tillgång till dygnet runt och där Hampus på tjillevippen gärna ville visa oss. Mer än en gång. Där kunde man gå sten-balansgång ála Wille, fäktas med våningsskyltar ála Hampus eller bara slå en drill ála Martin.

Bästa upplevelse
Kinnarps Arena. Lätt. Att som färjestadshatare få se ett så underlägset, dåligt, och överkört Färjestad ägas av ett så ungt och fartfyllt och aggresivt HV71 skulle nog kunna göra vem som helst till HV:are för en dag. Platserna var bra. Stämningen var underbar. Det bjöds på riktiga kalasmål. Det bjöds på slagsmål precis nedanför oss. Det var bortdömda mål. Det var 8 godkända mål. Det var utvisningar så man inte hängde med. DET VAR HOCKEY.





Sång.
Även här är det delad pott. Man måste ge en eloge till Färjestadarna för deras klatchiga ramsa som satte sig på hjärnan (melodi: Ring of fire): "Hååååveeee vi hatar er, data rata da datata, vi hatar er mer och mer data ra tada ta ta da. Men hemma hos Champot så regerade endast en låt.
Highwayman

Idé.
6 shots var och sen gå och handla. Lyyysande idé. Det var bara kul inte odrägligt.


Bilder.

Det finns många, tyvärr går de flesta bort p.g.a. min egen censur men tre stycken känner jag att de var värda att plocka fram i dagsljuset och titta på lite extra. Det här är runt klockan 9 en lördagmorgon dagen efter. Chaffören stannar påväg mot Jönköping för att få gå och ta den där härliga morgondrillen i soluppgångens strålande ljus.



Dessutom kastar jag med den här fjolliga bilden på köpet:




15 december - 1 ord.



Jag hade två versioner på den här rebusen, så här kastar jag ut den andra versionen med ifall någon har hjälp av det:


Äh vad tusan det är ju snart jul så här bjuder jag på den som jag målade från början men som jag tog bort för att jag tyckte den var för lätt. Men efter 1½ timme av dröpliga gissningar får jag ge med mig... Lycka till!




14 december - Ett namn.


13 december - Ett ord.


12 december - ett ord

Jag ber om ursäkt för otydligheten med tiderna men det är random i helgen eftersom jag inte vet när jag är vid en dator. Nu kommer dagens rebus, lycka till!!

11 december


Halleluja Halmstad

Förlåt för min sena uppdatering MEN.

Jag har sett "Luftslottet som sprängdes".
Här sitter jag naken i sängen.
Klockan är 10 över 24.
Jag skall upp klockan 5.
JAG HAR INTE BÖRJAT PACKA ÄN.

MEN.

Vi har fått biljetter, vi blir 3 färjestadshatare i en färjestadsklack.

Den här helgen kommer kanske att bli galen.

Vi kan kalla den "Halleluja Halmstad".

Morgondagens rebus kommer helt random beroende på när jag får tillgång till en dator, men dem ligger uppladdade och klara på blogg.se och bara väntar på att få lösas! Dessutom har Judge beslutat att tilldela Anna 2 poäng för sitt godkända svar på dagens blogg, eftersom svaret inte hade avslöjas än.

Vi hörs.

Testing testing.

Provar Diffusor-instruktionen jag fick i årsdagspresent av Mattias.

På.


Av.


Lite mjukare blixt. Tackaaaar!

Kom alla barn, Kristian skall berätta en saga...

För det var en gång två av guds allra mest kända djur,
en anka och en tiger som trodde han var en tjur.
Tigern var stor, stark och behövde inte vända på öret,
ankan använde andra talanger för att ta sig upp i smöret.

Ankan hittade en äldre anka och stannade i hans famn,
tigern valde att sprida sin säd i var och varannan hamn.
Ankan och tigern var ovetandes om varandras bestyr,
när plötsligt bägges förhållanden tog en extrem fyr.

Den äldre ankan ville inte längre ha sin maka,
tigerns fru förstod att hon inte var tigerns enda kaka.
Nu skulle dem bägge mötas och mot varann strida,
om vem som fick mest plats på Aftonbladets förstasida.

En tråkig gammal anka som nu förlorar det enda hon har,
ingen kommer att  minnas vad det var hon var.
PGA touren misstänker att dem om 15-20 år,
kommer att överflödas med golfproffs som har svarta tår.

Sämst på kuppen gick det för Gillette,
för det här var inte det enda världen sett.
Av Gillettes tre stora profiler hade bara en vett,
för en var tiger och en skickade ut Irland ur VM alldeles för lätt...



10 december

Godmorgon och lycka till! Rebusen gäller fram till klockan 13:30.


9 december

En tredjedel av tävlingen har gått vilket innebär att det är dags för en twist. Twisten blir att det blir ett tillägg i reglerna. Den som knäcker min rebus först får naturligtvis dagens poäng. Däremot får tvåan halva poängen (avrundat neråt) och alla andra som knäcker rebusen innan den avslöjas får 2 poäng. Lycka till!


Sopdiktaturen Gotland.

Jag vet inte om ni har nåtts av svallvågorna ännu eller om ni redan för flera månader sedan inställt er i leder för att tillbe den Gotlänska sopdiktaturen. Det handlar om att skrota och förgöra människans rätt att slänga vad denne vill i sin fantastiska sopkorg, köpt på ÖoB, Rusta eller någon annat lågprisbutik.

Den 6:e december har kommit, så ställ dig i ledet.

OBSERVERA!
Tuber
går i Metall men PLASTLOCKET SKALL VARA PÅ.
Hushållspapper går i kompost!
Omslagspapper går som pappersförpackning (så här i juletider).
Plastförpackningarna skall vara URSKÖLJDA FÖR * annars går dem i brännbart.
Det mesta i plast går i Brännbart såsom disketter och film, leksaker av plast, plastbestick, plastfickor, tandborstar och svampar/diskborstar/toalettborstar.

Hur ofta kastar man förresten sin toalettborste?
Hur skall man få plats med 8 påsar under diskbänken?




8 december - TVÅ ORD.

Eftersom det hittills verkar ha varit för lätta rebusar (mellan 0 och 10 minuters tid har dem legat ute) så kommer här en rebus som tillhör en högre svårighetsgrad. Dessutom kommer ni inte att kunna kolla på varandras kommentarer förän det rätta svaret dykt upp... Lycka till!


7 december


Rensar telefonen och hittar...

Att försvarsmuseét i Tingstäde lyckades pricka sin 3000:e besökare på dagen den 09-09-09. Vad är oddsen för det? Sen att han dessutom hette Roland BLIND-BERG? Jaja... whatever...



Sista vändan på julbordet med jobbet... En efterrätt dränkt av jordgubbssås, ett halvt inkokt päron och två köttbullar.



Den här tror jag att jag bara tyckte var allmänt skön, att heta Schill i efternamn...


6 december


5 december


4 december

Jag söker 1 ord;


Ledningen informerar.

Tävlingsledningen haver numer gjortit gällande för att mer sofistikerade och välbekanta ord som normalintellichensbevingade personen inte helt kan processera en fingersättning på samt att nya regleklassikamentet för 2009 års "rebuskalender" gäller på denna blogg. Detta innebär för framförningen av den klychiga men ack så förintesägsfulla resultatlistan ser ut som följer:

Dag nummero 1: 1p
Dag nummero 2: 2p
och så skola det förefalla vidare..
Dag nummero 24: 24p

Vilket till dagens dato uttrycker sig sådant:

1. Linn 5p (2+3)
2. Gustav 1p


Detta för att krydda tävlingen lite extra och göra det lättare för er andra att hoppa på tåget. Dessutom kommer nu en tid att anges dagen innan (bland kommentarerna på den senaste rebusen) för nästa dags rebus. Om detta inte görs dagen innan så kommer rebusen att släppas helt random tid. Allt för den lilla kryddan.

/Ledningen



3 december

Dagens rebus är hyfsat svår, inte bara pga att den är hyfsat liten...



1. Den är på engelska.
2. Den har ett lånat svenskt ord.
3. Det är en känd titel.

4 dagars-frossa!

I morgon är det dags.
Det är fyra grymma dagar.
Sen kan ni rulla mig nerför hamnbacken.

Torsdag Julbord.
Fredag Släktfest @ Ö:hansegatan.
Lördag Personalfest/Julbord
Söndag Julbord.

Och grattis Kristian, igår ringde Coach och meddelade att det drar igång på måndag... med beep-testet. Yes! Man lär väl hamna på "nivååååå 4"....


Kristian goin lodis...

Nu skall jag göra min favorit.. panta burkar... hej...

2 december


Dagens rebus.

Här kommer dagens rebus, lycka till: