Snook på Gute?

En mysik utsikt över sommarvisby på ett av Isaks smultronställen.
En flaska rosévin och lite Malibu Club Drink.
Solnedgång.
Socialt snack om livet.  
En romantisk sommardejt? Nej.
Ett stopp på vägen mot Gutekällaren och Snook/Veronica Maggio? Ja. 

Men den tappra skaran som en gång talade om Snooks entré på Gute och våran närvaro, hade skurits ner till endast jag & Isak. Toftaraggarna var ju redan inne på Gute vid 22-tiden. När vi väl kom ner så gick vi direkt vidare. Samtidigt som Toftaraggarkungen (Tobbe) meddelade att det var stenhård legg-koll och 20 år, så var kön så lång att den gick in genom entrén på "Lillebror". Smidigt om man kunde ta en drink där då medan man stod i kö till Gute. Siktet ställdes in på Cristal Club. Bara därför att. 

In. 5 min. Ut. Mot Hamnplan 5. 

Det är faktiskt lite tråkigt att Seaside går så dåligt, det var bra musik, gratis inträde och sjysta vakter. Men deras rykte är totalt kört i botten och det var 99 % killar på stället. På Hamnplan var det lika dåligt. Enda skillnaden var att det fanns 50/50 killar/tjejer, och att det kostade 120 kronor och gå in. Bortkastade pengar. 

In. 15 min. Ut. Mot Gutekällaren. 

På vägen gick vi förbi Burmeister och tänkte skit samma. Vi testar.  Vi kom fram till en skånsk vakt och Isak frågar om åldersgränsen varpå vakten svarar "23...20...18". "Bra" sa Isak och vi gick mot entrén där vi vände och gick till Gute istället. Vi ville ju se Snook ändå. 

Kom till Gute och kön var borta. Skit samma. Vi testar. "Nej. Vi har 20 ikväll". Tvärstopp. 

Vi gick tillbaka till Burmeister och gick rakt in utan att prata med vakten eller betala entré. På Burmeister möttes vi av stekare, medelålders män och sjukt mogna tjejer. Man kände sig rätt liten. Men det var trevligt. Lämnade Burmeister vid stängning och iskastning och medan Isak vände hemåt eftersom han tappert skulle jobba morgonen efter, så mötte jag upp Toftaraggarna på Vinägers uteservering där dom hittat två kvinnliga stockholmare som bjöd hem oss till Snäck på Rosévin. Det var nice. 

Halv fem gjorde jag taxibyte på Timansgården och var åter hemma i Väte. 



KVÄLLENS: 
VA?
Att vi blev dissade att betala 150 spänn i inträde på Gutekällaren men fick gå in gratis på Burmeister.
FULING
Isak skulle promt köpa en "häxvrål" på hamnen och försäljaren säger "20 kronor". Isak svarar "15 kr väl?". Jepp, mycket riktigt så står det 1 för 15, fyra för 40 på glaset. "Nej, du bestämmer väl inte. Det är 20 efter 12". Varpå försäljaren suddar ut 15 och skriver dit 20. Jag höll på att dö av skratt.
KÄK
En shishkebabbaguette hos Abbas för orimliga 60 spänn.
DRINK
En shot Rosévin?
SÄLLSKAP
De äldre visbybor som joinade oss på Isaks lilla utkiktsplats.
KING
Den lille mannen som körde omkring i golfbil på Snäckstranden och snurrade sin ϋberhäftiga batong/ficklampa och sa "bara ni tar det lugnt".
KASTANJ
Victor Svensson, som drog med oss in på Hamnplan och även raggade med sig en underårig flicka in genom entrén. Dök senare upp utanför Vinäger med orden "Visby AIK J - VAIS 2-0".     

Kommentarer
Postat av: Jonas

ja tkte fulingen va rätt trevlig.


Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (bara jag som ser):

Din blogg?

Din åsikt:

Trackback