Veckans film. (V27)

Natt på museet
image156

I en storsatsande komedi har man samlat flera stora skådespelare och satt dem i varsin biroll bakom Ben Stiller som är den arbetslöse och frånskiljde 
Larry Daley som måste skaffa ett jobb för att få behålla sin 10-årige son. Han tar vad han än får, och det blir nattvakt på stadens museum, där en mystisk platta gör att alla utställda verk får liv på natten.

*Ricky Gervais (the office) gör sina typiska moves och sitt ironiska snack som den chef över museet som han spelar.
*Owen Wilson (you, me and dupree) spelar som vanligt mjukis och denna gång som liten cowboy-soldat.
*Jerry Williams (Good mornin Wietnam) spelar lite halvhjälte i sin presidentsroll.
*Brad Garett (Asterix, Tarzan) gör rösten till Påskö-statyn, som är king i filmen.

Larry kämpar sig fram i yrket trots att han blir nerkissad av apan,  och får tillslut koll på dinousarieskellet och grottmänniskor, men när det ser ut att reda upp sig så försöker någon sno den mystiska plattan, och Larry får ta hjälp av alla sina vänner för att rädda läget.

Filmen tar sig mer och mer och 20 minuter av tråkiga skämt och allmänn inledning får man ta innan man kommer igång med de sköna birollerna, de sköna animationerna och de sköna skämten. I en mittperiod så är det en riktig familjefilm med lite förutsägbar spänning och roliga karaktärer, och familjefilm är mottot för filmen som har bra spridning på skådespelarna. När filmen har högsta växeln i så tvärstannar plötsligt hela storyn & hela slutet när plattan helt plötsligt i princip räddar sig själv.

BETYG: 4 - En sjysst komedi.

Desperation
image155

Ett antal främmande människor blir stoppade av den otroligt biffiga polismannen Collie som spelas av Ron Perlman (Blade, Alien), och samtliga blir minst sagt illa behandlade och införda i den otrevliga staden Desperation där allt tycks vara övergivet. De blir instängda i celler och deras enda hopp ligger i en liten pojke med en stor gudatro och som är liten nog att tvåla in sig och klämma sig ut ur cellen.

I staden Desperation har ett mystiskt väsen (kallat "Tak") släppts ut när man grävde i det kinesiska schaktet, och sedan dess förplågat staden och nu bor kraften i polismannen men vill snart byta skepnad. Gud & Djävulen, gott och ont, i Desperation slåss de båda sidorna och typ 200 djur tittar på.

Jag hade hoppats betydligt mer på filmen, eftersom jag läste boken på högstadiet och den var sjukt bra, men filmen är precis som de flesta andra Stephen King-filmatiseringarna. Filmkvalitén känns gamal, skådisarna är ganska kassa (alla utom snuten) och det blir alldeles för mycket oklarheter när man inte kan gå lika mycket på djupet som i en bok. Det blir för mycket fokusering på att hinna med allt som görs i boken, och för mycket skitsnack om gud och väsen i denna film. Hu.

Filmen är dock inte helt åt pipan, utan innehåller i sann King-anda en hel del uppseendeväckande beteenden, mord och blod, djur och natur, spänning och rysningar. Klassiska skräckeffekter funkar, och i Desperation skulle jag inte vilja bo.

Riktigt sugit att det har varit en tv-serie i USA så att filmen bryts en gång i kvarten och att sista 10 minuterna är helt värdelösa.

BETYG: 2  - En helt okej "rysare" i 1 ½ timme.


Kommentarer
Postat av: Anonym

natt på museet va?

2007-07-10 @ 23:02:06
Postat av: Krille

Jepp :D


Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (bara jag som ser):

Din blogg?

Din åsikt:

Trackback