Veckans filmer!

En snabb summering av veckans tre mest intressanta DvD-släpp!

SALT.



Angelina Jolie
spelar Evelyn Salt, en agent inom CIA som verkar ha ett komplicerat förflutet och när en rysk agent lämnar över sig frivilligt till CIA så påstår han att hon är rysk spion. Salt flyr vilket verkar suspekt naturligtvis och i en otroligt overklig flykt lyckas hon ta sig ur CIA:s händer flertalet gånger. T.o.m. med handklovar på i secret-servicebilen. Egentligen finns det ingen handling i filmen förrän man med en halvtimme kvar får reda på själva meningen med allt. Lite störande. Ändå mycket action per minut till slut!

Lite oklar på om jag överhuvudtaget gillade den här filmen. Kastar en 2:a av 5 tills vidare!



VAMPYRER SUGER.



En klockren parodi på Twilight-serien, vilket kanske är ett lätt "parodimål" men ändå. Det är lite tråkigt att filmen har med så många kassa "gå in i dörren"-skämt när vissa liknelser är så bra och visar på pricken alla brister i Twilight-serien. Har man inte sett Twilight så kan man strunta i den här filmen för då är den inte rolig alls. Klockren insats av hon som spelar Bella. Tråkig, naiv och ryckig men blir älskad.

För att vara en parodi så får den här filmen en 3:a, utan tvekan.



ARMADILLO.


En dokumentär om ett kompani danskar i Afghanistan som förföljs under kriget av kameramän och regissör. Ganska konstigt egentligen hur man kan tillåta att ha kameramän med mitt i en riktig strid. P.g.a. detta relativt nya filmsättet så får man inte se så mycket av fienden utan mest så börjar det helt plötsligt vina av kulor och så kastar sig kameramannen på marken. Sen pratar soldaterna med civila, disskuterar med varandra om kriget och så får man se en hel del skadade och dödade talibaner och även några danskar som stryker med.

Det här är en ganska ovanlig och stark film naturligtvis och det är ju svårt att veta hur mycket som är på riktigt och hur mycket som är propaganda eller tillgjort. Hur som helst är det en bra dokumentär som väckt många diskussioner. Vilket en dokumentär skall göra.

Därför får den en 4:a. Dock ingen slöfilm att se när man vill se något lätt...


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (bara jag som ser):

Din blogg?

Din åsikt:

Trackback