FC Gute till kval...

På Gutavallen visade FC Gute igår upp två sidor av sig själva, en med självförtroende och en utan. Säsongens rekordpublik fick njuta av matchen i lite mysig höstsol. Man hade ett kraftigt spelövertag mot Assyriska Föreningen Norrköping men trots 4-5 bra chanser (vissa givna mål) att göra mål så kunde Assyriska ändå göra 0-1 på sitt enda kloka anfall den första halvtimmen.

Men istället för att gräva sig ännu djupare in i det dåliga självförtroendet så fortsatte Gute att arbeta fram chanser mot ett ganska blekt Assyriska som strandat i mitten av tabellen och inte hade något att spela för. Tillslut resulterade arbetet i ett välförtjänt 1-1-mål av Jacob Sandberg och precis när domaren hade pipan halvägs till munnen och Kea ställt sig upp för att gå mot cafeterian så trasslade Micke Åskoogh in 2-1 till Gute.

I andra halvlek var det 20 svängiga minuter där matchen kunde ha fått en vändning men i och med 3-1 målet av Sandberg så släppte Assyriskas heder och samtidigt blommade Gutes anfallsspel ut. På 10 minuter gjorde man 3 mål och hade ett x antal andra bra målchanser. Assyriska erkände sig besegrade och FC Gute säkrade kvalplatsen eftersom Värmdö tyvärr också vann sin fight mot Enskede.

Bästa trion igår skulle jag nog ge Sandberg-Ragge-Starkenberg. Jakan gjorde väldigt mycket rätt, bjöd på klackframspelning, snabba ryck och gjorde anmärkningsvärda 4 mål varav 2 godkändes. Ragge var stabil, offensiv och gjorde nog fler inlägg från högerkanten än vad högermittfältaren gjorde. I Kevins frånvaro gick Sebastian Starkenberg in och gjorde alla rätt i mittlåset med några fantastiska brytningar som grädde på moset.

Anmärkningsvärt var också Ådis och Qvibergs inhopp då Ådi i sin första bollkontakt spelade fram till också inbytte Qviberg som punkterade matchen med 5-1. David Bystedt kom också in och gjorde ett bra inhopp vilket visar att Gute har kvalité även på bänken och det ger Milan något att tänka på inför dubbelmötet.

För ett rysningens kval väntar och då är frågan vilken sida som FC Gute tar fram.