Division 4 goes Italia

Vad händer med fotbollsgotland?

Efter att Visby AIK varit den första klubben jag vet i division 4 Gotland att sparka sin tränare p.g.a. för dåliga resultat så har nu två spelare i Victor Palmgren och Nikita Englund också fått smaka foten efter någon slags dispyt med att inte höra av sig innan träningar. Sandberg gör mycket ändringar i startelvan och kanske kommer Visby AIK på ny köl? 

Klintehamn, IFK Visby och ytterligare en klubb riskerar böter och/eller poängavdrag p.g.a. spel med olicencierade spelare. Värst drabbad och enligt rykten störst hotad av straff skall IFK Visby vara då de använt sig av ett flertal sådanna spelare. El-giganten-Danne?

Bakom stickprovskontrollerna står fotbollsförbundets Rosengren. Far till den Rosengren som coachar det Fårösund som i helgen krossade serieledarna IFK Visby med 6-0 och som kan tyckas ha en stor fördel i de eventuella poängförlusterna. Speciellt om det tredje laget är Dalhem.

Hur seriöst kan Division 4 Gotland bli?
När kommer det första spelarköpet mellan två gäng i fyran?
Kommer Kaj Andersson vinna Gutes interna skytteliga?
Kommer Sebba Ekström nånsin bli spelklar?
Är IFK nere för räkning?
När avslöjas första mutskandalen?
När uppstår läktarvåld?

Division 4 goes italian när andra halvlek har börjat.

I morgon.

Stig Vig. Beno Zeno. Zilverzurfarn. Tage Dirty. Alla 50+.

I morgon kan man se dem alla om man tar sig till Munkkällaren ty där kommer det grymt sköna bandet Dag Vag att uppträda inför en medelålders publik samt dem som bara är där för att festa.

För er kan dem bara kännas igen genom låten "Popp-i-topp", men det finns så mycket mer where that came from och skönare rytmisk musik från 70-talets Sverige får man leta efter. Genren heter: TransKontinental RockReggae. King!

De kommer dessutom att göra sin 4:e spelning på Munkkällaren på tisdag.

Grejen är att man måste vara 20+.
 
Skit.


After Work.

Intim smärta. Ingen luft, ingen kraft i benen men en jävla smärta. Sebba "Katten" Ekström är ett dysse.

Tidpunkten 2400 är en tidpunkt som är efterlängtad efter åtta timmars stängningspass, och just igår var det dags för en liten after work. Hemma i residence Karlbom blandades alkohol och vänner och förenades i diverse idiotiska tilltag.

Ner mot Hamnplan mot stängning. Där finns allt möjligt trevligt folk som vill skratta och vara glada och man tror att man vandrar i ett litet roligt inferno. Då blixtrar det till.

Sccchmaack. Sebba Ekström is in tha fucking house. Kvidande och lidande efter ett skrevslag.

Klas Markusson står och snackar med FG86:s lilla juniormålvakt och jag joinar. Sköna lirare. Lugna och trevliga.
Shell-Jessica och Shell-Alex dyker upp.

Katten får en rejäl smäll tillbaka. Ha. Elton, Joel och Katja Kavat blandar sig också in i leken.

Tågar upp mot Mc´Donalds där man kan beställa cheesburgare i kassar. De e kul. Det tycker alla.

Går bort mot Alis tillslut och samtidigt som Niklas och Tobbe lämnar med taxi så stämmer jag och en finsk lirare in i Nikita Englunds sånger om Visby AIK och dess Konung.

Tillbaka till Donken där Andreasson har en påse cheesburgare.

Jag sover två timmar och börjar åter jobba klockan 9. Börjar dagen med två Powerking och en Yalla.



KVÄLLENS:

Smell
Någon kastade in en bulle i mikron och körde igång. Någon möttes lite senare av rökmoln i köket. Inte så mysigt.

Dysse
Outstanding etta. "Tha Kat" Ekström drar upp gamla sår.

Sång
Den finska sången om Janne Sandberg sjungen av Nikita slår alla rekord.

Chokladsåsnylle
Tobbe Wejdträ fick smaka på såsen.

Komentar
"-Jag skulle hjälpa dig om jag jobbade här". Någon vräker ur sig på morgonen när McDonaldskillen går i havet av sopor och plockar.
"-Nej ska vi ha sex eller?". Sebba Katt kastar ur sig när alla sitter tysta runt bordet. Kan ha varit riktat mot den kvinnliga deltagaren vid bordet men jag vet inte.

Kidnappning
Sko i McDonaldspåse är det bästa göstället på öster klockan 3. Ingen kan hitta den.

Lek
Kim Bauers polare skulle köra "sno två tjejer av två killar som ser farliga ut-leken". Hmm? Kul?










Söndag.

Champo ligger nere. Forfin likaså. Josephines blogg är död och SommarVisby har t.o.m. lagt ner. En del bloggar jag en gång läste är nu inte längre värda att besöka verkar det som. MEN. Då finns det en ny kille att spana in. Hehe.

www.Kralleone.blogg.se

Med risk för långa utläggningar om Division 4, hans teknik och allmännt rövslickeri så ta och titta in hos Kralle. Han är en färsking men han e för go.



Tack någon som föreslog "The Illusionist". Den var grym.
Här följer bra och dåliga filmer jag sett de senaste 2 veckorna:

Blood diamonds (4)
Ett Titanic-stjärnskott. En fräsh tjej. En stenhård mörkhyad. En given succé! Djup som bara den och välspelad av samtliga skådisar. Lång som attan men värd att se.

I-see-you.com (2)
En kille smygfilmar sin sjuka familj och lägger ut livesändningar på nätet. Sjuk film som man blir sjukt trött på eftersom historien bara står och stampar, men den var helt ok.

Den inre kretsen (-)
Pissigt lång film om en spion (Matt Damon) som lever ett undercoverliv och möter alla möjliga problem, som blev för deprimerande, grå,svart och tråkig för min smak. Stängde av efter 1 ½ timme (av tre), ungefär samtidigt som Angelina Jolie kom in i filmen, men då var det för sent för henne att rädda den.

The Kovak Box (3)
Folk börjar ta självmord utan anledning och en författare är starkt inblandad då alla kopplas samman med honom. Tillsammans med en tjej som överlever att hon hoppar ut från en balkong så försöker dom förstå det mystiska beteendet. Sjukt psykologisk film som grundar sig i ett gammalt experiment.

Norbit (3)
Eddy Murphy spelar tre olika roller i komedin om den litet misslyckade men grymt sköna killen Norbit. Han blir tillsammans med en hypertjock galning (murphy) som behandlar honom som skit och han är hemligt kär i den söta tjejen som han en gång gifte sig med på låtsas på barnhemmet. Sjukt kul oftast. Löjlig ibland.

Linas Kvällsbok (4½)
Hipp hipp hora, fast med en tjej som faktiskt är smart. Handlar om ungdomen. Fylla. Sex. Gräl. Sjukt skoj ibland faktiskt och helt klart en svensk toppfilm. Se! Fast inte med mamma/lillesyster/mormor!

Illusionisten (5)
King. Tror jag har hittat min favorit-genre då denna film liksom "The Prestige" var kungligt skön att se. Mystiska trick av en sjukt bra spelad magiker (Edward Norton = King!) och en hel del som avslöjas. Romantisk, spännande och bra filmad. Älska.

Blunt.

"You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you."

Hamnplan 5 - Torsdag - Resumé

För tredje gången denna vecka (därmed rekord) så skulle vi entra Sommarvisbys mörka gator, hamnens utlänska snaskförsäljare och höra klubbmusik i våra öron. Vi skulle ta en liten krogis igen.

Jag drog med mig Hampus från väte i 900:an och tågade in mot Hamnplan där Julia enligt rykten redan befann sig. Och mycket riktigt var Julia redan i lokalen när jag och Hampus entrade.

Dött. Riktigt dött var rapporten från Julia och det var med vemod som jag betalade den 100-lapp som Hamnplan promt ville mjölka ur mig. Jag kände ju mig grymt aplurad igår så det kunde väl inte bli värre idag tänkte jag.

Dött. Rikitigt dött var statusen.

Vi drack lite (Cola för mig) och pratade med Julias vän från Shweiz (stavning?) och han verkade sjysst och fullt frisk. Ända tills han kom upp på dansgolvet. Shit pommes.

Jaja. Spray spelade sjysst musik nere och det var ungefär då som folket började strömma in. Värt. Så när man sen gick upp på dansgolvet uppe så var det helt okej med folk och fläkt.

Körde hem ungarna efter stängning, och lade mig och stendog i min säng.


Pentagon. We will always remember.

För alla ni ädla som en gång i tiden följde komediserien "Pentagon" eller har sett filmen (jag har den btw), så kommer här ett litet minne (med gotlänsk översättning):

Året var 1905 och platsen var den nybyggda handelsbyn Väte. Kungen Karl den XII Gustaf satt på sin höga och oerhört pompiga pallistal och betjänades av de unga flickor som på torget valts ut av hans adelsmän. Samtidigt som Hampus Hägg senast uppdaterade sin blogg så dansade pygmeerna in över Timans ängar berusade på tankarna om nya ägor och sköna frukter till sina barn och fruar. Och konungen var rasande. Han fullkommligt skrek. HAN VAR RASANDE. rasande.

- Men bryt. Stopp. Så kan det ju inte ha varit.
- Ne. Så kan det bra gärna inte ha varit. Jag ber om ursäkt.,


Snook på Gute?

En mysik utsikt över sommarvisby på ett av Isaks smultronställen.
En flaska rosévin och lite Malibu Club Drink.
Solnedgång.
Socialt snack om livet.  
En romantisk sommardejt? Nej.
Ett stopp på vägen mot Gutekällaren och Snook/Veronica Maggio? Ja. 

Men den tappra skaran som en gång talade om Snooks entré på Gute och våran närvaro, hade skurits ner till endast jag & Isak. Toftaraggarna var ju redan inne på Gute vid 22-tiden. När vi väl kom ner så gick vi direkt vidare. Samtidigt som Toftaraggarkungen (Tobbe) meddelade att det var stenhård legg-koll och 20 år, så var kön så lång att den gick in genom entrén på "Lillebror". Smidigt om man kunde ta en drink där då medan man stod i kö till Gute. Siktet ställdes in på Cristal Club. Bara därför att. 

In. 5 min. Ut. Mot Hamnplan 5. 

Det är faktiskt lite tråkigt att Seaside går så dåligt, det var bra musik, gratis inträde och sjysta vakter. Men deras rykte är totalt kört i botten och det var 99 % killar på stället. På Hamnplan var det lika dåligt. Enda skillnaden var att det fanns 50/50 killar/tjejer, och att det kostade 120 kronor och gå in. Bortkastade pengar. 

In. 15 min. Ut. Mot Gutekällaren. 

På vägen gick vi förbi Burmeister och tänkte skit samma. Vi testar.  Vi kom fram till en skånsk vakt och Isak frågar om åldersgränsen varpå vakten svarar "23...20...18". "Bra" sa Isak och vi gick mot entrén där vi vände och gick till Gute istället. Vi ville ju se Snook ändå. 

Kom till Gute och kön var borta. Skit samma. Vi testar. "Nej. Vi har 20 ikväll". Tvärstopp. 

Vi gick tillbaka till Burmeister och gick rakt in utan att prata med vakten eller betala entré. På Burmeister möttes vi av stekare, medelålders män och sjukt mogna tjejer. Man kände sig rätt liten. Men det var trevligt. Lämnade Burmeister vid stängning och iskastning och medan Isak vände hemåt eftersom han tappert skulle jobba morgonen efter, så mötte jag upp Toftaraggarna på Vinägers uteservering där dom hittat två kvinnliga stockholmare som bjöd hem oss till Snäck på Rosévin. Det var nice. 

Halv fem gjorde jag taxibyte på Timansgården och var åter hemma i Väte. 



KVÄLLENS: 
VA?
Att vi blev dissade att betala 150 spänn i inträde på Gutekällaren men fick gå in gratis på Burmeister.
FULING
Isak skulle promt köpa en "häxvrål" på hamnen och försäljaren säger "20 kronor". Isak svarar "15 kr väl?". Jepp, mycket riktigt så står det 1 för 15, fyra för 40 på glaset. "Nej, du bestämmer väl inte. Det är 20 efter 12". Varpå försäljaren suddar ut 15 och skriver dit 20. Jag höll på att dö av skratt.
KÄK
En shishkebabbaguette hos Abbas för orimliga 60 spänn.
DRINK
En shot Rosévin?
SÄLLSKAP
De äldre visbybor som joinade oss på Isaks lilla utkiktsplats.
KING
Den lille mannen som körde omkring i golfbil på Snäckstranden och snurrade sin ϋberhäftiga batong/ficklampa och sa "bara ni tar det lugnt".
KASTANJ
Victor Svensson, som drog med oss in på Hamnplan och även raggade med sig en underårig flicka in genom entrén. Dök senare upp utanför Vinäger med orden "Visby AIK J - VAIS 2-0".     

Club Monday

Ingen riktig förfest. Inte någon planering. Bara tre personer. Ingen bestämd krog.

Kunde måndagskvällen floppa? Nej.


I sanningens namn en tunn trupp hade samlats hemma hos Julia (Jag, Julia & Hampus) och det handlade inte om någon förfest. Det var sann glädje.

Musiken flödade i vackra strömmar. Olsen-Brothers "Fly on the wings" och Johnny Cashs "Ring of fire" kan nämnas som exempel bland Julias sköna Dj-ande.

Drinkarna haglade, och det var inget gammalt sävefestdrickande, utan seriös bartending med white Russian, kokosnötsdrinkar och P2 som de mest vinnande exemplen.

"Mitt är ditt och ditt är mitt" kändes självklart, utom i fallet Hampus, eftersom Hampus mitt var Gin och varken Jag eller Julia ville ha Hampus mitt som sitt ditt. Hehe.

Efter taxi till HP5 så tog vi det snabba beslutet att Hamnplan såg dött ut. Gick vidare till Bur där Abbas-kebabbas stod och sålde mat. Gick vidare till Gute.

 image161
Yes. Club Monday. Yes.

På Gute var det tätt med folk. Precis lagom.
Inga köer till garderob/entré.
Inga småttingar.
Skånska stockholmarbrudar.
Århundradets bästa remixande på nederplan. Så otroligt skönt att man för en gångs skull stannade upp och tänkte "Fy sakran vikken grym remix". Dj:n på nedre golvet var king of the night.

Efter Gutes bryska stängning blev det Donken, Åhlensparkeringen, Taxi, efterfest i 4 minuter, sova,

Så jag och kärleksparet hade en sjukt bra utekväll (enligt mig) och den går in som etta på min "sommarutgångs-lista". Men redan i morgonkväll skall den få tuff konkurrens då Snook gästar Gute. See you there. 



Kvällen summerad i bilder:

image162

image163



KVÄLLENS:

Kommentar

"-Jo"
Hampus enkla svar när jag la upp min teori för Julia om hur Hampus behöver en utekväll då och då för att få ge vika för sina homokänslor. Julia har på senare tiden blivit orolig då Hampus ständigt dyker upp på Noll498 pussandes på någon kille.
Attack
Mitt på dansgolvet händer det bara. I samma ögonblick som jag känner det är attacken över. Nirsan drog en Wet-Willy på mig, och det var inte med fingret.
Guldkorn
Vakten på Gute. Utan hans briljanta syn för vem som stökar och vem som har kul så hade vi aldrig fått häpnas över Gutes sommarpriser på drinkarna. Eller träffa Jessica. För honom var det no big deal att släppa in oss, men för oss var det grymt. Tacktal hölls i köket vid Julia.
Drink
Sex-on-the-beach
Hyllningssång
Just hyllningssången till Sex-on-the-beach. Melodin är Justin Timberlakes "My love" och texten är enkel;

Jag vill bara ha en Sex-on-the-beach
Sex-on-the-beach
Sex-on-the-beach
Blanda bara upp en Sex-on-the-beach
Sex-on-the-beach
Sex-on-the-beach
McDonkenmat
En meny 6 (dubbel QP) utan läsk (!?). Fråga inte varför.
Öhh?
Någon tjej kommer åkandes/ramlandes ner för trappen när jag och Hampus står utanför toaletterna.
KING
Det feta draget på nederplan. Mongosköna remixlåtar med Timbuktu och fan och hans moster. Vi lättade uppåt nån gång för att kolla men sprang ner lika fort igen.
Dagen Efter.
Såg "Norbit" med Eddy Murphy i tre av rollerna. Sjukt skön film. Eller var jag bara bakis?

Plötsligt händer det.

Idag inträffade en typisk "plötsligt händer det"-pryl. Jag tog exakt lagom mycket raklödder när jag skulle raka mig. King.



Idag har jag min första av fyra lediga dagar från jobbet, sen blir det tre långa veckor av jobb.

Därför blir det en liten utgång ikväll, med paret Hägg-Malmborg (nån mer som skall med?), och det är tal om Bolaget, Hamnplan & Burmeister. Så det skall bli spännande. Har precis varit hemma hos Hampus (Hampus var inte med) och hämtat kläder & sprit medan Hampus per Telefon guidade mig förbi systrar, hundar, uppblåsbara dockor och smutstvätt. Sen gav han sin topp-5 samlagsställningar när han ändå var i gasen. 


 
Mitt öga bultar. Malcon försökte köra in handen där under fotbollsträningen.


Söndag.

10!

Ett magiskt nummer? - För vanligt
Antalet fransoser Jocke Jonsson käkat sista månaden? - För lite
Antalet gånger Kraften tunnlat mig? - För mycket
Antalet miljoner som fanns i kontanter på Folkracebanan i lördags? - Ungefär

Nej, 10 är antalet personer som idag observerat ett gult ekipage på Söderväg. Kikat på den. Smugit sig fram. Tittat in i den.



Satte i hopp om tidsfördriv på tv:n och en film hoppade fram. Den hade kommit 18 minuter in i handlingen.

13 sekunder. Så lång tid tog det innan jag kunde säga;

Vad som hänt på de 18 minuterna.
Vem mördaren var.
Vem man skulle tro att mördaren var.
Vem som skulle bli nästa offer.
Vem som var läckan.
Att en blixtinspektion skulle förlösa handlingen.
Vem som skulle köpa ny kaffemaskin.
Vem som skulle skjuta det sista skottet.

Ni som också såg den vet vad det var för film (och ni andra också) och det bevisar ingenting annat än att ni också är uppvuxna med svensk television...



WSOPTIAT pågår just nu för fullt i Väte (vår trädgård) och journalister (jag) är inte välkommna in på evanemanget men enligt säkra källor så sitter titelförsvararen Karl "Kalleballe" Karlsson som chipleader, men är tätt följd av Johan "The stone" Sten. Tävlingen har flutit på i snart 6 timmar och hittills har inga chipskandaler, chipsmutor eller chippendaledanser förekommit. Chippen är på plats. 

*WSOPTIAT
World series of poker tour in a trailer.

....

En liten utredning om "buden" kommer. Men nu är jag så damn trött efter att ha rattat Sonetten (no servostyrning, no servobroms, just power) hem från Shell så mina spagettiarmar bara halkar runt på fel tangenter hela tiden. Dessutom måste jag sova då jag klockan 7 skall befinna mig på Follingbo Raceway och dra igång gamla bettan.

Håller just nu på att övertala Jocke "Jag har en egen specialkorv på Shell" Jonsson att komma och se nån timme innan jobbet.

Jag dementerar också ryktena om att jag och Jocke är sambos, men kan inte neka till att diskussioner mellan bägge parter har förekommit.

Isak Ahlgren måste snart ta sin "Seaside-oskuld".

Snook nästa vecka.

Torsdag.

2 mot 1.

Vi hade två bud, John Deere-bilsägaren hade 1.

66% chans.

Ändå fick han behålla den. Skit.

Annars var det en lite roligare dag när bilen äntligen funkade.

Nu skall jag dra med Sonetten på Cato-festen. Festivalens höjdpunkt för några (Cato?).

...

Date of war. 18/7.

Man kommer in i ett slaktat depåområde. Tystnad.

Buskar blåser förbi, folk tittar konstigt och ledsamt på den vita Saab 900 som sakta sakta (gåfart!) rullar in och bprt mot en av de härjade ställena.

Det som har hänt har hänt. Stormen "Gertrud32" har dragit förbi.

Båda våra tält som var så bra ankrade har slitits och dragits fram och tillbaka tills plåtrören tillslut gett vika och hela skiten brustit. Överallt ser det likadant ut, trasiga tältdukar, sönderfallna lik.

Några byter en växellåda, några byter däck.

I morrn är det dags igen. Utan tält.


Idag.

Hur kan man få åka till "Allsång på Skansen" och sitta och trumma på en låda?



I Follingbo gick idag första dagen av sommarfestivalen av stapeln.

Kul saker man fick se:

20+ rullningar
Saab V4 med V6:a
Jacobsson så arg att han lämnade bilen på banan. Pappsen hans fick hämta.
Världens starkaste man lyfte bort chefens kompressor.
25 bud på Tom Lunds micra som gav upp efter 1/3 dagar...
Små barn som plockade burkar.
Dubbel-wet-Willy på Nybro-Danne.
Cato var ensam kvar på banan och kunde inte undgå att vinna heatet.

Om du vill se lite action och arga gubbar som kör på varann så titta förbi på torsdag eller allra helst lördag, på lördag kommer alla fastlönningar med fina bilar att ge precis allt dom har. Dom blir ju ändå av med dem...


...

I 18 års tid har jag lyckats undvika det oundvikliga. Men i morgon/idag?, så är det kört.

Jag måste stå på Toftaparkeringen.



???

På Aftonbladet.se har 18745 personer tippat vinnaren av Premier Leauge 2007-08.
 
Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man Udt. Inga konstigheter.

Men 1%, alltså 187,45 st har röstat på Wigan. Hur tänker man då?


Tjejer på nätet.

Idag kunde man läsa i Aftonbladet om de stackars tjejerna som blir smygfotade på stranden och upplaggda på disskussionsforum på internet.

Bra av Aftonbladet att publicera bilderna så att man slipper googla runt efter dom. Starkt. Verkligen. Moral.

Som jag brukar säga:

Det är dyrt med 10 kr för sportbladet.

Yes.

Så oerhört magiskt. Det rycker i hela kroppen och man känner sig så king.

Som när Tomten kom med paket första gången
Som när man körde pappas Wolksvagen Passatsom 13-åring för första gången
Som när man hade sex första gången
Som när man var full första gången
Som när man fick lön första gången
Som när man slutade gymnasiet för första gången

Igår var det ett sådant ögonblick

Jag tog ut Sonetten för första gången...

Jepp.

yes.

Det är en sjukt svår bil att komma in och ut genom men när man väl sitter där och flåsar iväg så är det en ren fröjd. Så sjukt kul att köra den.

Det känns som man sitter med arslet typ 1 cm från marken.
Man måste använda lite muskler för att styra om man parkerar.
Det finns bara radio, de blir P4.
När man gasar så går det inte jättesnabbt, men fy satan vad gött det låter!

300 st i Sverige, 1 st på Gotland och ni som besökte Shell Söderväg igårkväll kunde få se den med egna ögon.

När jag körde ut från infarten i Väte så lät det så gött så jag blåste iväg på ettan, tryckte i tvåan, trean, och sen såg jag en polis stå och vinka vid kyrkan. "och jag som hade brottåm till jobbet"

Det var en ensam äldre polis som tog hastigheten och det lät såhär:

"-Hej"
"-Hej, det var länge sen man såg en sån här klenod. Har du några lampor på den för jag såg inga ljus när du körde?"
-"Ehh, jo, alltså jag hade inte fällt upp dom..."
-"Nej, den blir så ful när man fäller upp dom."
-"Jo"
-"Aja du ser ju nykter ut iallafall"
-"Man vet aldrig"
-"Nej, det är sant, du får blåsa."

Därefter snackade vi lite skit och jag fick åka vidare. KING ON THE ROAD.

Veckans film. (V27)

Natt på museet
image156

I en storsatsande komedi har man samlat flera stora skådespelare och satt dem i varsin biroll bakom Ben Stiller som är den arbetslöse och frånskiljde 
Larry Daley som måste skaffa ett jobb för att få behålla sin 10-årige son. Han tar vad han än får, och det blir nattvakt på stadens museum, där en mystisk platta gör att alla utställda verk får liv på natten.

*Ricky Gervais (the office) gör sina typiska moves och sitt ironiska snack som den chef över museet som han spelar.
*Owen Wilson (you, me and dupree) spelar som vanligt mjukis och denna gång som liten cowboy-soldat.
*Jerry Williams (Good mornin Wietnam) spelar lite halvhjälte i sin presidentsroll.
*Brad Garett (Asterix, Tarzan) gör rösten till Påskö-statyn, som är king i filmen.

Larry kämpar sig fram i yrket trots att han blir nerkissad av apan,  och får tillslut koll på dinousarieskellet och grottmänniskor, men när det ser ut att reda upp sig så försöker någon sno den mystiska plattan, och Larry får ta hjälp av alla sina vänner för att rädda läget.

Filmen tar sig mer och mer och 20 minuter av tråkiga skämt och allmänn inledning får man ta innan man kommer igång med de sköna birollerna, de sköna animationerna och de sköna skämten. I en mittperiod så är det en riktig familjefilm med lite förutsägbar spänning och roliga karaktärer, och familjefilm är mottot för filmen som har bra spridning på skådespelarna. När filmen har högsta växeln i så tvärstannar plötsligt hela storyn & hela slutet när plattan helt plötsligt i princip räddar sig själv.

BETYG: 4 - En sjysst komedi.

Desperation
image155

Ett antal främmande människor blir stoppade av den otroligt biffiga polismannen Collie som spelas av Ron Perlman (Blade, Alien), och samtliga blir minst sagt illa behandlade och införda i den otrevliga staden Desperation där allt tycks vara övergivet. De blir instängda i celler och deras enda hopp ligger i en liten pojke med en stor gudatro och som är liten nog att tvåla in sig och klämma sig ut ur cellen.

I staden Desperation har ett mystiskt väsen (kallat "Tak") släppts ut när man grävde i det kinesiska schaktet, och sedan dess förplågat staden och nu bor kraften i polismannen men vill snart byta skepnad. Gud & Djävulen, gott och ont, i Desperation slåss de båda sidorna och typ 200 djur tittar på.

Jag hade hoppats betydligt mer på filmen, eftersom jag läste boken på högstadiet och den var sjukt bra, men filmen är precis som de flesta andra Stephen King-filmatiseringarna. Filmkvalitén känns gamal, skådisarna är ganska kassa (alla utom snuten) och det blir alldeles för mycket oklarheter när man inte kan gå lika mycket på djupet som i en bok. Det blir för mycket fokusering på att hinna med allt som görs i boken, och för mycket skitsnack om gud och väsen i denna film. Hu.

Filmen är dock inte helt åt pipan, utan innehåller i sann King-anda en hel del uppseendeväckande beteenden, mord och blod, djur och natur, spänning och rysningar. Klassiska skräckeffekter funkar, och i Desperation skulle jag inte vilja bo.

Riktigt sugit att det har varit en tv-serie i USA så att filmen bryts en gång i kvarten och att sista 10 minuterna är helt värdelösa.

BETYG: 2  - En helt okej "rysare" i 1 ½ timme.


On the road again.

Då jag alltför ofta (jämt) jobbar till 24 så börjar rutinen att infinna sig.

(Ta faran in till stan, jobba, ta faran hem till Väte)

På vägen in är man pigg och go och riktigt jobbsugen, och det finns medtrafikanter som kör sakta så man får köra om, kor som sjunger och bönder som sprider skit. Ibland kan det t.o.m. vara sol (?).

Men. På vägen hem. Då känns allt dött. 

Medtrafikanterna sover eller är fulla, korna är döda, bönderna är i ladugården. Allting är svart. Saabens motorljud är det enda som visar på att det finns liv mellan Visby och Väte, och om jag somnar vid ratten så gör det ingenting för mina armar och min fot vet precis (efter 12 år) hur vägen går och min hjärna behövs inte.

Jag har funderat på hur jag skulle kunna ta vara  på de 20 minuter det tar att köra, men jag kan inte komma på något bättre än att slå på stereon och lyssna på Colin Hay.
Colin Hay är århundradets bästa "Åka-hem-från-jobbet-mitt-i-natten-musik" och den får mig att tänka på;

Allt kul som hänt i år, mitt och Niklas skyffe och allt som hände där. Alla kvällar med Hampus som sov över och brände gas i duchen eller något annat puckat. Alla mina och Niklas upptåg med tänsticksbomber, cyklar och en låda kokosbollar. 

Alla fester. Hur dom började, med planering, hur dom slutade, utan planering. Vilka som var där, vart vi gick. 

Den får mig att tänka på den fantastiska flicka som jag i November kärade ner mig i totalt och ägnade all min livskraft åt. Hur jag hade någon att värma mig med när jag vaknade upp och såg snön (eller slask) falla ner. Hur sjukt bra en dag på jobbet kunde börja när man vaknade bredvid den vackraste flickan i världen.

Hur sjukt kul jag egentligen hade i skolan, i korridorerna, i matsalen, i KLASSTUMMET (!). Med min sjukt sköna klass så fanns det inte så många dagar som var pissiga, utan Simon, MARTIN (<3) & Jossan gjorde ju alltid nått sjukt kul så att man fick skratta.

Undertiden lyssnade jag intensivt på just Colin Hay, och därför blir jag nostalgisk när jag sitter i min överklasskärra och susar fram i 80 knyck och väntar på att få svänga in på gården. Lägga i backen. Slänga sig i sängen.

Jag saknar.


Veckans som gått.

SAKNADE:

Mjölk

Mea

Saaben

Toalett med lås och tidning

Något annat än Hawaii och Cola

"Du vill ligga med mig, men det går inte!"
Något annat än gul mat
Min egen säng

SAKNAR:
Att hoppa i poolen när man blir för varm

Ragge & Jimmy

Billig Barrunda

Resorben

Sol

Owe Järlö spexar runt

Gå utan strumpor
  

VECKANS:

Låt: "The Proclaimers - I´m gona be (500 miles)"

Danskung: Andreas "Jag tar med ryggsäck på krogen" Kraft

Mysterium: Vad det var i frukostkorven

Snackis: Törngren föll från balkongen efter fotbollsfesten
Impulsköp: Micke "Pokerstar" Zetterström drar till med ett par Prada-brillor på flygplatsen innan vi drar. 2000 kronor. Heeej dååå!
Utslitna ord: "Jamas" - Skål på grekiska, användes som hälsningsfras överallt.
Dryck: Nymfi, ett mineralvatten som du mår bra av.




image153
Sjukt fin plan uppe i bergen

Vi har snus.
Skyltar som sågs ofta på "Svenskgatan"

FårösundGang.
Fårösundsganget med Scheller, Schmack & Schampoo

Haah
Ingman disskuterar med Tysken som hade sina fördomar

Hotellet.
Hotellet

Jaa.
Ser på showen

Grabbarna Grus.
En av krogarna i Rhodos City, "Grabbarna Grus"

reg & Kraft.
Rääg och Kraft hade sina bataljer

Jimmy.
Jimmy avnjuter showen

moi.
Ute och käkar

paus
Pisspaus på väg upp till bergen

Läga Priser
Var tvungen att ta kort på detta.



När jag kom hem så stack jag direkt och hämtade ett redigt gäng med den uppklädde Kim Bauer, den eleganta Sara, den fundersamme Sara och den salongsberusade Niklas. Åkte hem och däckade i min alldeles egna och sköna säng.

Rhodos Last Day (lördag)

Plats: Balkongen
Tid: 18´12
Fysisk status: Lite bränd
Gör: Spelar poker
Varför? Orkar inte göra mycket annat än att sitta i skuggan.
På schemat: Åka hem med flyget vid 22-tiden...
Konstigt: Att det inte finns lås på de grekiska toaletterna
Shoppat: Massor...
Roligast igår: Kraften som dansade runt på gatorna med en liten ryggsäck och bolmade som ett ånglok.
Våtast igår: Min säng när Ragge lagt sina badbyxor på den. Märkte det när jag skulle sova.
Oklarast idag: Varför Owe Järlö stoppade sina solglasögon innanför mina byxor.

Igår var det avslutning för hela Island Games, och alla deltagare samlades på nått slags torg nere vid hamnen och sen sa någon nånting som ingen hörde eller brydde sig om. Därefter bytte folk jackor och pins och min gotlandsjacke byttes mot en Bermuda-jacka (en av de svåraste att få tag på tydligen). Bytte den med en liten golfare, men den var snygg och satt perfa.

Sen drog vi på krogrunda som hette duga och vi hamnade på någon slags svensk-gata med barer som "Grabbarna grus" och "Tre kronor", och överallt satt det skyltar som sa "Vi har snus". 

Tydligen saknades en bordtennisspelare från Jersey i morse när deras flyg skulle gå om en timme, och deras ledare misstänkte att killen fanns hos gotlänningarna. Uppgifter saknas om hurvida killen hittades eller ej.

KOMMER LÄGGA IN BILDER INOM SNAR FRAMTID...

Rhodos dag 6

Plats: Toaletten på rummet.

Tid: 13:30

Fysiskt tillstånd: Mätt

Saknar: Rena kläder

Slut på: Vatten(!)

Poker: +80 kr

Äckligast: När jag öppnade dörren till "bajspackarrummet" och slogs av en doft som är obeskrivlig. Därför tänker jag inte försöka.

 

Efter att vi kommit hem vid halv 11-tiden igårkväll så duchade vi, åt, och gjorde oss till eftersom vi hade tänkt gå ut. Klockan tjugo i ett så var man lite tveksam på att dra ner mot krogen, men va fan, det var ju bara och hänga på...

 

Vi gick till ett lite mindre ställe där det serverades dricka och dansades. Efter ett tag var det skönare att hänga utanför och där träffade jag Jonte Ingman som hade hittat en vilsen österrikare. Eftersom jag själv är en fena på tyska så fick jag agera tolk, och det var något av det roligaste på hela resan, förutom när Kevin skrek att tjejerna med ?store sickar? kunde sitta bak, när en av tjejerna var aupere från Sverige. Tysken var riktigt vilsen och visste inte var han bodde, men han visste att Ingman var en 16-årig homosexuell svensk, o.s.v.


Rhodos dag 5&6 (torsdag-fredag)

Plats: I solen
Tid: 10:30, efter frukosten
Fysisk status: Svettig och trött
På schemat: Samling vid 14, därefter in till stan för att se fotbollsfinalen och sen gå på avslutningsceremonin. Tills dess blir det glassa i solen.
Gårdagens oväntade: Efter att vissa snackat skit om tjejerna som klev på bussen tillsammans med det engelska laget vi mötte, så sa tillslut någon; "Men hon där är ju jävligt söt" varpå tjejen i fråga vänder sig om och säger tack så mycket. De andra kommentarerna var hyfsat mycket värre.

Gårdagens skit: Att åka 2 timmar över bergen för att spela matchen, och sen 2 timmar hem.
Gårdagens bravo: Efter två dagars kaos så hade dom äntligen skaffat fram 2 brödknivar vid frukosten.
Gårdagens Öhman: På vägen HEM kommenterar han tjejerna, när den svenska tjejen ännu var med.

Gotland - Jersey 0-1 (0-0)
En pissmatch som var stenhård och jämn tills dom får en utvisad med 25 minuter kvar. Vi trycker på med folk och dom sätter en pissbalja med 5 minuter kvar. Riktigt skitmål.

Rhodos Dag 4 (onsdag)

Plats: Hotellrummet

Tid: 13´45 (Powernap)

Rumsstatus: Jimmy ligger med stukad fot på en stol som står på sängen. Ragge är mitt i sin powernap.

Maten: Körde på biffar, pommes/pasta och mycket tsatsiki, lök & Paprika. Åt med Törngren, Olof Thunegard, Adde Grön och André Karlström.


Fysisk status: Mätt

Dagens kommentar: "Nu blev jag sådär pissnödig som man kan bli när man har stukat foten" //Jimmy

Kanonen: Adde Krafts balja mot Froya var inte helt fy skam. Distansskott över keepern.

Shoppat: Nej

Misstänksamt: Korven i frukostbuffén smakar inte korv.

På schemat: Lediga resten av dagen, dock förbud på att steka i solen, vilket vissa redan har trotsat genom att lägga sig och steka runt superheta tiden (12-15), men då var Mickelin där och skällde lite.

På tv: Polen - USA i U20-VM
Gör istället: Skall se en film med Micke Z & Jimmy.
Dagens nyhet: Fernando Torres skriver på för Liverpool.
Dagens Öhman: "Men asså, var ligger lobbyn da? //Sagt på samlingen på den tredje dagen på hotellet.

 

Gotland - Froya 3-0 (3-0)

Jävligt skönt med en seger efter två torsk, och fick spela samtliga 90 minuter för andra gången, men vi hade två avstängda och lite skador så får se hur det blir i morgon.

  

Vissa problem har börjat uppstå;

 

Vilka kläder har jag använt?

Vilka kläder har jag svettats bara lite i?

Vilka kalsonger/strumpor har jag spelat match med och bör inte ta på mig på middagen ikväll?

 

Man har vant sig med värmen så ibland känns 30 grader rätt kallt.

Man är ständigt pissnödig och dassar ca 15 gånger om dan.

Man tar bara Hawaii till middag eftersom det är lättast att beställa.

Man tar Cola av samma orsak.
Resorben (apelsinsmak, har jag) skall nu doseras med 4 st tabletter i 1 ½ liter vatten och sen skall hela flaskan småsmuttas in genom truten under kvällen.
I matsalen spelas bara Enrice Iglesias.

image137
Nymfi, vår räddare i nöden. Har nu klämt 2 st 6-pack med denna ljuva dryck.

image138
The room

image139
Planen som är väl inramad av kravallstängsel

image140


Rhodos Dag 3

Plats: Hotellrummet (Nr 121)
Tidpunkt: 12:39

Rumsstatus: Ragge är på beachen & Jimmy tar en "powernap". Städbrudarna har precis varit och bäddat.

Antal liter drucket vatten: 20-25 liter, bara 1 ½ liter idag, ligger lite efter!

Maten: Tog en del kyckling och pommes, en del pasta och köttfärssås. Rosa mousse till efterrätt.

Fysisk status: Sliten

Sjukast: Fotbollsfesten igår. En halvtimme innan vi skulle dra dit så meddelades vi att det inte fanns nån mat som det var sagt, men det skulle vara fri bar. Och det var det. Mer än så behöver jag nog inte säga.


Obetalbart: Dyka i poolen efter att ha solat en halvtimme.

Softast: Peter Öhman och Jonte Bogren på vattengympa.

Shoppat: Liverpooltröja + Halsduk = 140 spänn. 6-pack vatten = 18 kr.

Äckligast: Havsvattnet. Så salt att man får spykänslor. Stenstranden är inte så nice att gå på heller.

På schemat: Lediga till klockan 8, då ett joggingpass hägrar. Skall kanske åka och se nån friidrottare eller nått, men jag orkar nog inte så det blir väl poolen istället.


Mysko: Planerna här är inramade av betongmurar och taggtråd och man springer typ runt i ett fängelse känns det som, men gräset
På tv: Scottland - Japan i U21 VM

Vi är tvungna att dricka vätskeersättning i brustablettsform 3 gånger om dagen, efter måltider, och varje spelare har sin taktik för att få i sig skiten, och jag har skrivit en liten dikt om den beroendeframkallande skitprodukten.

 

Varje spelare får ett behag.

Att ta sin Resorb varje dag.

Drick säger tränar´n.

Annars får ni pisk.

Resorben smakar.

Sur gammal fisk.

Tar 10 år att lösa i vatten.

Drick den och jag lyfter på hatten.

Du kommer snart att vilja spy.

Så länge blandar jag upp en ny.

Man blir beroende, man blir förförd.

Här på Rhodos kommer jag att bli störd.

Får jag inte Resorb efter varje föda.

Så känner jag att jag måste döda.

image131
Micke Z & Thörngren

image132
Jonte "Schmack" Ingman

image133
Planen

image135
18 kronor alltså.

image136
Efter fotbollsfesten hamnade jag hos tre herrar som satt och filosofierade om livet. T.v. Hjalmar Söderlunds farsa och T.h. Christer som skriver Christers blogg på GT. De babblade på om den stackars GA-killens gamla orm Sixten som var hans enda riktiga livskamrat...


Utsikten

image127image128image129image130

Rhodos Dag 1 & 2

Plats: Hotellrummet (Nr 121)
Tidpunkt: 12:30 (obligatorisk rumsvisit)

Bor med: Rasmus Edwardsson [Rääge] & Jimmy Orleifsson [Djimmy]. Toppbetyg.

Antal liter drucket vatten: Runt 15-20 liter hittils + allt man får i sig från havet och poolen.

Maten: Helt sjukt på hotellet, buffén är mongostor och "Dubbel-Jan" visar rutin i att äta.

Gårdagens Järlö-kommentar: "Va fan, tror du att det här är nått propellerplan eller?" Sagt till mig efter att jag förlorat tippningen med Kraft om hur fort planet flög. Micke Z var dock skönast som funderade på om planet gick över 200.


Järlö-kommentar: "Du kanske vill veta mitt rumsnummer?" Sagt till nån tjej i damlaget som var framme vid en annan ledare och frågade om han skulle ha deras rumsnummer.


Gårdagens ord: "Crappa" Att skita.

Dagens ord: "Powernap" De två timmar sömn man får efter lunchen.

Kallast: Vårt rum (AC)

Varmast: Sanden

Sjukast: En halvliter öl kostar 2 Euro och ett glas juice kostar 2,5.

Obetalbart: Att det blåser sköna vindar.

Softast: Att gå ut på balkongen och känna värmen, och att Olof Thunegardsitter på poolkanten.

  

Av själva Rhodos har jag lagt märke till att i centrum finns restauranger/barer, hotell och "Rent-a-car-butiker". I utkanten finns hus, Go-karts och getter. Stranden är sjukt stenig och sanden är så het att man knappt kan gå i den, så det blir poolen på hotellet istället och då fryser man nästan lite då den bara är runt 30 grader?

 

Owe Järlö dyker upp lite här och var och har en tendens att passa upp och prata (ragga stenhårt) på alla i damlaget och Micke Z.

 

GA/GT- reportrarna hänger med och badar och sitter i foajén där det trådlösa nätverket kostar 50 euro för hela veckan.


Western Islands - Gotland FF 2-1 (0-0)
Gotland FF - Western Islands 1-3 (1-2)

Citat från matcherna:
*skottsk accent*
"Are you fucki´n joking mate?"
"For fucksake lads"
"I´m brake´n you leg."  

Om första matchen kan man väl säga att dom var skitkassa och vi också, men det borde ha varit 4-4 med de chanser som var. Varmt var det. På hemvägen fick vi åka i samma buss som dom och de hade med sig ett musikband med 3 låtar varav två var "500 miles" & "Boys are back in town".

Andra matchen orkar jag inte säga nått om. Nu spelar vi inte igen förrens på Onsdag så ikväll är det någon slags fotbollsfest på "Karisaki Water Park" och imorrn är det slappisdag med en sen träning...

På Rhodos är det runt 35 grader när vi är ute och glider, men mellan 12-15 så är det obligatorisk närvaro i rummen då det är lite varmt ute. Så då blir det lite "craping" och lite "powernap"